Blog

Termékleírások, információk, felhasználási javaslatok, ötletek. 
2015. 06. 06. 00:00:00

Tisztelt Cím!

pektin, lekvárkészítéshez zselésítőszer érdekelne.

Szeretném tudni, hogy nem lehet Önöknél kapni?

Köszönjük kérdését.

Igen lehet, van a kínálatunkban több féle.

A pektineknek nagyon sok fajtája van, ez az az anyag ami az élő szervezetek sejtfalát alkotja, tehát összetartja.

Elsősorban állati, és növényi, de vannak már szintetikusak is. Állati eredetű a zselatin, az-az csontenyv. Általában sertés, vagy marha csontból, cupákból vonják ki. Ebből 5 fajtát forgalmazunk, 200, 250 bloomos marhát és 80. 180, és 240 bloomos sertést. A bloom indexszám a kocsonyásodásra vonatkozik, az alacsony szám lágy rezgős a nagy keményebb törékeny kocsonyásodásra utal.

Növényi kocsonyásító anyagoknál ez sokkal bonyolultabb, mivel  sok olyan növény van amiből ezt olcsón ki lehet vonni, aránylag nagy mennyiségben. A leg elterjedtebb, a guárbab, /guárgumi/ és a szentjánoskenyér /szentjánoskenyérmag liszt/. Ezeket megtalálja kínálatunkban. Almában nagyon kevés a pektin, ezért, ha lát a polcokon "Almapektint" ez szerintem fantázia név, annyi köze van az almához, mint Tibinek a Tibi csokihoz. Jobb esetben más növényből, gyümölcsből kivont, rosszabb esetben szintetikus pektint tartalmazhat. Szinte minden pektin lassú főzéssel fejti ki a kocsonyásodási hatását. Hazai gyümölcsben szerintem a birsben, és a szilvában van a legtöbb. Előbbi. több  óra, míg a szilvát, akár egy napig lassan főzik, hogy kellőképen besűrűsödjön.

 Üdvözlettel

Kévés Béla

2014. 06. 09. 10:50:24

Jó, házipálinkát főzni kevesen tudnak, pedig egy kis odafigyeléssel remek italokat készíthetünk. 

Cikkünkben összeszedjük azokat a praktikákat, amiket a nagyoktól lestünk el.

2014. 04. 15. 17:49:49

Nehéz elképzelni olyan háztartási terméket, amit több célra lehetne felhasználni, mint a szódabikarbónát.
Amellett, hogy eltávolítja a házban megbújó kellemetlen szagokat, a süteményeket megemeli a sütőben, segíti tisztára mosni a koszos edényeket, ez a termék még számos gyógyászati célra is felhasználható.

Ha kicsit jobban megismerjük a szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) kémiáját, akkor megértjük, hogy miért is használhatjuk a konyhában és a gyógyászatban is. A nátrium-hidrogénkarbonát enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.

2014. 04. 15. 17:20:45
Az elfelejtett vitamin. S-methyl-methionin sulfonicum clorid azaz az U-Vitamin. Gyermekkorunkban a sejtek rendkívül gyorsan és jól regenerálódnak. Minden bizonnyal felnőttkorunkban is szeretnénk fenntartani ezt a gyors és jó sejtregenálódást. Különösen ajánlott a szedése műtétek előtt és a műtétek után. Kúraszerűen évente 2-3 vagy akár 4 alkalommal egy hónapon keresztül.
2014. 04. 15. 16:20:41
A C-vitamin (amihez mi magyarok a felfedezője, Szent-Györgyi Albert miatt, különösen kötődünk) elsősorban, mint a megfázás és a nátha elleni természetes gyógyszer szerzett széleskörű ismertséget. Azonban az immunerősítő hatása mellett az újabban előtérbe került ízületekre gyakorolt pozitív hatása miatt is fontos lehet ez a kiegészítő.
Sportolók, nehéz fizikai munkát végzők számára az RDA (orvosok által ajánlott mennyiségnél) nagyobb adagokra is szükség van, főleg abban az esetben, ha a szedésével kapcsolatos semmilyen kockázati tényező nem áll fenn (itt a közhiedelemben elterjedt vesekőre gondolunk pl.). 
A C-vitamin kiegészítés nagyon fontos ahhoz, hogy az aktív életet élő egyén immunrendszere tökéletesen működhessen.
Névnapok

Ma 2019. január 22., Artúr, Vince napja van.

Holnap Rajmund, Zelma napja lesz.

Megbízható Bolt

 


Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
#

 

Minőségi Garancia

Termékeink minőségét a
Medimpex laboratóriumában
is vizsgálják!

Gyártók
Partnereink

Látogassa meg a Bolt.floravita.hu webüzletet a ShopManian

Kövess minket
Partnerek