Borélesztő X-treme F3 0,5 kg

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
6.800 Ft (5.354 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 6231
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 10!

Leírás és Paraméterek

PDM Erjedésben megált, lehült mustok áterjesztéséhez. Saccharomyces cerevisiae strain (historically bayanus) Fehér és vörösborok erjesztéséhez 

Kifejezetten hideg és alkoholtűrő. 
8-15 °C is kiválóan erjeszt és akár 15-17% alkoholt is produkál. Aktív Szárított Borélesztő Fehér és vörösborok erjesztéséhez 

Termék leírás

Az PDM Saccharomyces cerevisie vinum törzs. Neutrális jellegű fajélesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget. Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok biztonságos kierjesztéséhez. 
Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk. 

Tulajdonságok: 

  • Optimális erjesztési hőmérséklete 8-15 ºC. 
  • Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes. 
  • Habképzése közepes. 
  • Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt. 
  • Alkoholtűrő képessége akár15-17 tf%. 
  • Kevés illósavat képez. 
  • Piruvát és acetaldehid képzése csekély.
  • Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget. 
  • Viszonylag tömör seprőt ad. 
  • Tápanyagigénye közepes. 

 

Elkészítés: 

A közvetlen beoltás előtt célszerű az aktív szárított fajélesztőt rehidratálni. 
A legjobb eredmény úgy érhető el, ha az élesztőt 10x mennyiségű 1/3 must és 2/3 víz 35-40ºC-os elegyében csomómentesen elkeverjük, majd kb. 20 percig pihentetjük. 

A 20 perc elteltével az élesztős szuszpenziót erőteljesen összekeverjük és egyenletesen a musthoz öntjük. 
Előfordulhat, hogy a meleg, frissen rehidratált élesztő nem éli túl a mustba oltást, ha az jelentősen hidegebb. 
A rehidratált élesztő és a beoltandó must hőmérséklete közötti különbség nem haladhatja meg a 15ºC-ot. 
Amennyiben a hőmérséklet különbség ennél nagyobb, akkor célszerű 20ºC-os mustba öntve temperálni a rehidratált élesztőt, majd csak pár óra múlva önteni a teljes erjesztendő tételhez. 

Adagolás:

Normál technológiai körülmények esetén javasolt, átlagos beoltandó mennyiség: 
Fehér borokhoz: 20-40 g/hl 
Vörös borokhoz: 20-45 g/hl 

Tárolás: 
A minőség-megőrzési időtartam bontatlan vákuumcsomagolásban szobahőmérsékleten (20ºC) 3 év. Ha hűtve tárolják (4ºC) a minőség megőrzési időtartam meghaladja a 3 évet. 

Felnyitás után használja el 4 héten belül. Nyitott csomagot tárolja szorosan visszazárva, hűtött körülmények között, a levegőt a lehető legjobban kizárva. 

A fenti információk legjobb tudásunk szerint a valóságnak megfelelnek és pontosak, azonban ez a termékismertető nem tekinthető sem kifejezett sem hallgatólagos garanciának vagy a termék eladási feltételének.

Vélemények

| 0 / 5 csillag!
2018. 08. 13.

Lehetetlen nálatok vásárolni.......egyszerüen nem találom hol rendelhetnék

Elnézését kérem.
Most már tud rendelni.
Béla
| 0 / 5 csillag!
2018. 08. 13.

Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Névnapok

Ma 2018. december 17., Lázár, Olimpia napja van.

Holnap Auguszta napja lesz.

Megbízható Bolt

 


Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
#

 

Minőségi Garancia

Termékeink minőségét a
Medimpex laboratóriumában
is vizsgálják!

Gyártók
Partnereink

Látogassa meg a Bolt.floravita.hu webüzletet a ShopManian

Kövess minket
Partnerek