Többen kérdezték.

2015-06-06 00:00:00
Többen kérdezték.

Tisztelt Cím!

pektin, lekvárkészítéshez zselésítőszer érdekelne.

Szeretném tudni, hogy nem lehet Önöknél kapni?

Köszönjük kérdését.

Igen lehet, van a kínálatunkban több féle.

A pektineknek nagyon sok fajtája van, ez az az anyag ami az élő szervezetek sejtfalát alkotja, tehát összetartja.

Elsősorban állati, és növényi, de vannak már szintetikusak is. Állati eredetű a zselatin, az-az csontenyv. Általában sertés, vagy marha csontból, cupákból vonják ki. Ebből 5 fajtát forgalmazunk, 200, 250 bloomos marhát és 80. 180, és 240 bloomos sertést. A bloom indexszám a kocsonyásodásra vonatkozik, az alacsony szám lágy rezgős a nagy keményebb törékeny kocsonyásodásra utal.

Növényi kocsonyásító anyagoknál ez sokkal bonyolultabb, mivel  sok olyan növény van amiből ezt olcsón ki lehet vonni, aránylag nagy mennyiségben. A leg elterjedtebb, a guárbab, /guárgumi/ és a szentjánoskenyér /szentjánoskenyérmag liszt/. Ezeket megtalálja kínálatunkban. Almában nagyon kevés a pektin, ezért, ha lát a polcokon "Almapektint" ez szerintem fantázia név, annyi köze van az almához, mint Tibinek a Tibi csokihoz. Jobb esetben más növényből, gyümölcsből kivont, rosszabb esetben szintetikus pektint tartalmazhat. Szinte minden pektin lassú főzéssel fejti ki a kocsonyásodási hatását. Hazai gyümölcsben szerintem a birsben, és a szilvában van a legtöbb. Előbbi. több  óra, míg a szilvát, akár egy napig lassan főzik, hogy kellőképen besűrűsödjön.

 Üdvözlettel

Kévés Béla

Elsősorban állati, és növényi, de vannak már szintetikusak is. Állati eredetű a zselatin, az-az csontenyv. Általában sertés, vagy marha csontból, cupákból vonják ki. Ebből 5 fajtát forgalmazunk, 200, 250 bloomos marhát és 80. 180, és 240 bloomos sertést. A bloom indexszám a kocsonyásodásra vonatkozik, az alacsony szám lágy rezgős a nagy keményebb törékeny kocsonyásodásra utal.

Növényi kocsonyásító anyagoknál ez sokkal bonyolultabb, mivel  sok olyan növény van amiből ezt olcsón ki lehet vonni, aránylag nagy mennyiségben. A leg elterjedtebb, a guárbab, /guárgumi/ és a szentjánoskenyér /szentjánoskenyérmag liszt/. Ezeket megtalálja kínálatunkban. Almában nagyon kevés a pektin, ezért, ha lát a polcokon "Almapektint" ez szerintem fantázia név, annyi köze van az almához, mint Tibinek a Tibi csokihoz. Jobb esetben más növényből, gyümölcsből kivont, rosszabb esetben szintetikus pektint tartalmazhat. Szinte minden pektin lassú főzéssel fejti ki a kocsonyásodási hatását. Hazai gyümölcsben szerintem a birsben, és a szilvában van a legtöbb. Előbbi. több  óra, míg a szilvát, akár egy napig lassan főzik, hogy kellőképen besűrűsödjön.

 Üdvözlettel

Kévés Béla

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Névnapok

Ma 2017. szeptember 21., Máté, Mirella napja van.

Holnap Móric napja lesz.

Megbízható Bolt

 


Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
#

 

Minőségi Garancia

Termékeink minőségét a
Medimpex laboratóriumában
is vizsgálják!

Partnereink

Látogassa meg a Bolt.floravita.hu webüzletet a ShopManian

Gyártók
Partnerek
Kövess minket
Az ön kosara
0 árucikk