Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Termékleírások, információk, felhasználási javaslatok, ötletek. 
2015. 06. 06. 00:00:00

Tisztelt Cím!

pektin, lekvárkészítéshez zselésítőszer érdekelne.

Szeretném tudni, hogy nem lehet Önöknél kapni?

Köszönjük kérdését.

Igen lehet, van a kínálatunkban több féle.

A pektineknek nagyon sok fajtája van, ez az az anyag ami az élő szervezetek sejtfalát alkotja, tehát összetartja.

Elsősorban állati, és növényi, de vannak már szintetikusak is. Állati eredetű a zselatin, az-az csontenyv. Általában sertés, vagy marha csontból, cupákból vonják ki. Ebből 5 fajtát forgalmazunk, 200, 250 bloomos marhát és 80. 180, és 240 bloomos sertést. A bloom indexszám a kocsonyásodásra vonatkozik, az alacsony szám lágy rezgős a nagy keményebb törékeny kocsonyásodásra utal.

Növényi kocsonyásító anyagoknál ez sokkal bonyolultabb, mivel  sok olyan növény van amiből ezt olcsón ki lehet vonni, aránylag nagy mennyiségben. A leg elterjedtebb, a guárbab, /guárgumi/ és a szentjánoskenyér /szentjánoskenyérmag liszt/. Ezeket megtalálja kínálatunkban. Almában nagyon kevés a pektin, ezért, ha lát a polcokon "Almapektint" ez szerintem fantázia név, annyi köze van az almához, mint Tibinek a Tibi csokihoz. Jobb esetben más növényből, gyümölcsből kivont, rosszabb esetben szintetikus pektint tartalmazhat. Szinte minden pektin lassú főzéssel fejti ki a kocsonyásodási hatását. Hazai gyümölcsben szerintem a birsben, és a szilvában van a legtöbb. Előbbi. több  óra, míg a szilvát, akár egy napig lassan főzik, hogy kellőképen besűrűsödjön.

 Üdvözlettel

Kévés Béla

2014. 06. 09. 10:50:24

Jó, házipálinkát főzni kevesen tudnak, pedig egy kis odafigyeléssel remek italokat készíthetünk. 

Cikkünkben összeszedjük azokat a praktikákat, amiket a nagyoktól lestünk el.

2014. 04. 15. 17:49:49

Nehéz elképzelni olyan háztartási terméket, amit több célra lehetne felhasználni, mint a szódabikarbónát.
Amellett, hogy eltávolítja a házban megbújó kellemetlen szagokat, a süteményeket megemeli a sütőben, segíti tisztára mosni a koszos edényeket, ez a termék még számos gyógyászati célra is felhasználható.

Ha kicsit jobban megismerjük a szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) kémiáját, akkor megértjük, hogy miért is használhatjuk a konyhában és a gyógyászatban is. A nátrium-hidrogénkarbonát enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.

2014. 04. 15. 17:20:45
Az elfelejtett vitamin. S-methyl-methionin sulfonicum clorid azaz az U-Vitamin. Gyermekkorunkban a sejtek rendkívül gyorsan és jól regenerálódnak. Minden bizonnyal felnőttkorunkban is szeretnénk fenntartani ezt a gyors és jó sejtregenálódást. Különösen ajánlott a szedése műtétek előtt és a műtétek után. Kúraszerűen évente 2-3 vagy akár 4 alkalommal egy hónapon keresztül.
2014. 04. 15. 16:20:41
A C-vitamin (amihez mi magyarok a felfedezője, Szent-Györgyi Albert miatt, különösen kötődünk) elsősorban, mint a megfázás és a nátha elleni természetes gyógyszer szerzett széleskörű ismertséget. Azonban az immunerősítő hatása mellett az újabban előtérbe került ízületekre gyakorolt pozitív hatása miatt is fontos lehet ez a kiegészítő.
Sportolók, nehéz fizikai munkát végzők számára az RDA (orvosok által ajánlott mennyiségnél) nagyobb adagokra is szükség van, főleg abban az esetben, ha a szedésével kapcsolatos semmilyen kockázati tényező nem áll fenn (itt a közhiedelemben elterjedt vesekőre gondolunk pl.). 
A C-vitamin kiegészítés nagyon fontos ahhoz, hogy az aktív életet élő egyén immunrendszere tökéletesen működhessen.