Csersav Tannin 25 kg-os zsákban
|
Leírás és Paraméterek
A tanninok, más néven csersavak vagy digalluszsavak keserű ízű, növényi eredetű polifenolok, amelyek összekötik és kicsapják a fehérjéket. Képlete: C14H10O9 + 2H2O.
Egy hektóliter bor derítéséhez általában 3-5 g tannin és 5-10 g zselatin szükséges. A tannint tízszeres mennyiségű borban feloldjuk és így öntjük a derítendő borhoz, folyamatos keverés mellett. Utána a zselatint, amit már előtte 10 órán át duzzasztunk, majd közvetve lassan melegítjük, míg teljesen el nem fojósodik. Kb 60 °C-ra. Ekkor felhígitjuk és két edényben habosra csűröljük. Folyamatos keverés mellet a derítendő borhoz öntjük
Biztonsági adatlap: http://bbbb.hu/hasznalat/csersav-tanin.html
Minőségi bizonyítvány: http://www.bbbb.hu/spec/Csersav.jpg
Csersav a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Csersav Cas szám: 1401-55-4 Eu szám: 215-753-2