Termékek Menü

DMSO DIMETIL-SZULFOXID 1 kg

Ár:
9.500 Ft (7.480 Ft + ÁFA)
Cikkszám: dmso1
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A legkülönbözőbb oldott anyagoknak a bőrön való áthatolását megkönnyíti. Ízületi kenőcsökben is használják. Használata saját felelősségre, állatgyógyászati célra.

DMSO a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dimetil-szulfoxid

Specifikáció: http://bbbb.hu/spec/DMSO1.jpg

Biztonságtechnikai adatlap: https://www.molar.hu/pdf/bt02610.pdf

Figyelmeztetés a DMSO használatához.

 DMSO növeli a vérhígítók, szteroidok, szívgyógyszerek, nyugtatók és egyéb gyógyszerek hatását. Egyes esetekben ez káros vagy veszélyes lehet.

Várandós nők, terhesség előtt álló nők, szoptató anyák számára nem ajánlott. Bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy a DMSO születési rendellenességet okoz, jobb a hibázás lehetőségét elkerülni.

Csak megtisztított, lemosott, sebmentes bőrön használja, mivel a DMSO azonnal felszívódik, a bőrön lévő szennyeződésekkel együtt.

Egyes esetekben bőrirritáció, viszkető érzés, gyomorpanaszok és fejfájás fordulhat elő - ilyenkor hígabb oldattal kell próbálkozni.

Kerülje a dimetil-szulfoxid szembe jutását!

Kerülje a műanyag, latex vagy gumikesztyű használatát. A DMSO egyesülhet a kesztyű anyagával, azt bejuttathatja a sejtekbe, ahol komoly betegséget okozhat.

Ne engedje, hogy a DMSO közvetlenül érintkezzen ruházatával vagy bármi mással.

A dimetil-szulfoxid oldja a körömlakkot, ezért használat előtt ezt távolítsuk el.

A DMSO oldatot közvetlenül a tárolóedényből használja.

Használjon vattát a dimetil-szulfoxid felkenéséhez

Mikor a DMSO-t vízzel keveri, egy exoterm folyamat zajlik le, azaz hőt ad le az oldat. Várjon a keverék használatával 10-15 másodpercet, míg szobahőmérsékletű lesz.

Orvostudomány 

A DMSO alkalmazása az orvostudományban 1963 körül kezdődik, amikor egy Oregon Egészségügyi és Tudományegyetemi Orvostudományi Iskola csapata, amelyet Stanley Jacob vezette , felfedezte, hogy behatolhat a bőrbe és más membránokba anélkül, hogy károsítaná őket, és más vegyületeket biológiai rendszerbe vezethetne. Az orvostudományban a DMSO-t túlnyomórészt helyi fájdalomcsillapítóként , gyógyszerként helyi alkalmazásra szolgáló, gyulladásgátló és antioxidáns hordozóként alkalmazzák . 

 Mivel a DMSO növeli bizonyos vegyületek felszívódásának sebességét biológiai szöveteken , beleértve a bőrt is. Bizonyos transzdermális gyógyszeradagolásban használják.rendszereket. Eredménye EDTA hozzáadásával fokozható . Gyakran kiegészítik gombaellenes gyógyszerekkel, így nem csak a bőrön, hanem a körmökön is behatolnak.

A DMSO-t számos állapot és betegség kezelésére megvizsgálták, de az US Food and Drug Administration (FDA) csak az intersticiális cystitisben szenvedő betegek tüneti enyhítésére engedélyezte. Egy 1978-as tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a DMSO jelentősen megkönnyítette a gyulladásos genitourinary rendellenességben szenvedő beteg többségét. A szerzők DMSO-t ajánlották olyan nemi eredetű gyulladásos állapotok esetén, amelyeket nem a fertőzés vagy a daganat okoz, amelyeknél a tünetek súlyosak, vagy a betegek nem reagáltak a hagyományos terápiára.

A DMSO-t, a dexpantenolt és a heparint tartalmazó gélt Németországban és Kelet-Európában értékesítik (a Dolobene márkanév alatt forgalmazzák) a helyi használathoz sprainekben , tendinitisben és helyi gyulladásban.

Az orvosi kutatásban a DMSO-t gyakran használják gyógyszer-hordozónak in vivo és in vitro kísérletekben. Ha azonban a kutató nem ismeri a pleiotróp hatásait, vagy ha a kontrollcsoportokat nem gondosan tervezték, előfordulhat torzítás; a DMSO hatását tévesen tulajdoníthatjuk gyógyszernek. Például, még a nagyon alacsony DMSO-dózis is erőteljes védelmet nyújt a paracetamol (acetaminofen) által kiváltott májkárosodásban az egerekben.

kriobiológiában a DMSO-t krioprotektív anyagként használták, és még mindig fontos alkotórésze a szervek, szövetek és sejtszuszpenziók megőrzésére használt krioprotektív üvegezésnek . Enélkül a fagyasztott sejtek legfeljebb 90% -a inaktívvá válik. Különösen fontos az embrionális őssejtek és a hematopoietikus őssejtek fagyasztásában és hosszú távú tárolásában , amelyeket gyakran 10% DMSO, fagyasztóközeg és 30% magzati szarvasmarha szérum keverékében fagyasztanak . A heteroploid sejtvonalak (MDCK, VERO, stb.) Kriogén fagyasztásában 10% DMSO és 90%  EMEM (70% EMEM + 30% magzati szarvasmarha szérum + antibiotikum keverék) elegyet használunk.  Csontvelő-transzplantáció esetén a DMSO-t a páciens saját hematopoetikus őssejtjeivel együtt újra infúzióba hozzuk .

A DMSO-t a dimetil-szulfid és a dimetil-szulfon diszproporcionálásával metabolizálják . Vese- és tüdőpanaszokat okozhat. A DMSO egy lehetséges mellékhatása, megemelkedhet a vérben a dimetil-szulfid, amely vér által terjesztett halitózis tünetet okozhat.

Alternatív gyógyászat 

A DMSO-t alternatív gyógyászatként forgalmazzák . A népszerűsége, mint alternatív gyógymód egy 60 perces dokumentumfilmből származik, amely egy korai támogató tett közzé. A DMSO azonban az US FDA által felsorolt ​​egyes termékek összetevője, mint hamis rákos megbetegedések és az FDA harcban volt a forgalmazókkal. Az egyik ilyen forgalmazó Mildred Miller, aki számos rendellenességért támogatta a DMSO-t és következésképpen elítélte a Medicare-csalásér

Különösen aggasztó a DMSO alkalmazása a rák alternatív kezelésére, mivel bebizonyosodott, hogy zavarja a különböző kemoterápiás szereket, beleértve a ciszplatint , a karboplatint és az oxaliplatint. Nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték arra a feltételezésre, hogy a DMSO-nak bármilyen hatása van és a legtöbb forrás egyetért abban, hogy a kísérleti mellékhatások története óvatosnak bizonyul, ha táplálékkiegészítőként használják, amelyhez nagy mértékben forgalmazzák. szokásos nyilatkozat .

Állatgyógyászat 

DMSO általánosan használt az állatgyógyászatban, mint egy kenőcsként lovaknak , önmagában vagy kombinációban más összetevőkkel. Az utóbbi esetben gyakran a DMSO szándékolt funkciója oldószerként szolgál, hogy a többi összetevőt a bőrön átvisszük. A lovakban a DMSO-t intravénásan is, egyedül vagy más gyógyszerekkel kombinálva alkalmazzák. Ezt önmagában alkalmazzák a megnövekedett intrakraniális nyomás és / vagy agyi ödéma kezelésére.

Íz 

A DMSO-val való bőrrel való érintkezéskor észlelt fokhagymás íz a TRPA1 receptorok trigeminális ganglionokban való nem- hajtómű aktiválásának köszönhető.  A tiszta vegyi DMSO szagtalan.

Biztonság 

Toxicitás 

A DMSO-val végzett korai klinikai vizsgálatokat a biztonságosságával, különösen a szemet károsító képességgel kapcsolatos kérdések miatt leállították. A leggyakrabban jelentett mellékhatások közé tartozik a fejfájás és az égés, valamint a bőrrel való érintkezéskor fellépő viszketés. Erős allergiás reakciókat jelentettek. DMSO szennyeződéseket, toxinokat és gyógyszereket okozhat a bőrön keresztül, ami váratlan hatásokat okozhat. Úgy gondolják, hogy a DMSO növeli a vérhígítók, szteroidok, szívgyógyszerek, nyugtatók és egyéb gyógyszerek hatását. Egyes esetekben ez káros vagy veszélyes lehet. Fejlődési neurotoxin.

Ausztráliában a 4-es (S4) jegyzékben szerepel , és egy céget büntetőeljárásnak vetettek alá, hogy a terméket tartósítószerként adják hozzá. [36]

Mivel a DMSO könnyen behatol a bőrbe , a DMSO-ban oldott anyagok gyorsan felszívódhatnak. A DMSO használatakor fontos a kesztyű kiválasztása. Ajánlott butilgumi , fluorelasztomer , neoprén vagy vastag (15 mil / 0,4 mm ) latex kesztyű. A kémiai laboratóriumokban nagyon gyakran használt nitril kesztyűk megvédhetik a rövid érintkezést, de a DMSO-expozícióval gyorsan kiderülnek.

1965. szeptember 9-én a Wall Street Journal arról számolt be, hogy a vegyi anyag gyártója arra figyelmeztetett, hogy egy ír asszony halála a DMSO-kezelés után a károsodott csuklóra esetleg a kezelés miatt következett be, bár nem történt meg boncolás, sem ok-okozati összefüggés. A DMSO-val végzett klinikai kutatást megszakították, és nem kezdték újra, amíg a Nemzeti Tudományos Akadémia (NAS) 1972-ben közzétette a DMSO javára tett eredményeket. 1978-ban az USA FDA jóváhagyta az intersticiális cisztitisz kezelésére szolgáló DMSO-t.. 1980-ban az amerikai kongresszus meghallgatást tartott azon állításokról, hogy az FDA lassan jóváhagyta a DMSO-t más orvosi célokra. 2007-ben az amerikai FDA a DMSO klinikai vizsgálata során „gyorsított” elnevezést adott agyi szöveti duzzanat csökkentésére a traumás agykárosodás után. DMSO expozíció az egér kifejlődésének agyában az agy degenerációját okozhatja. Ez a neurotoxicitás 0,3 ml / kg-os dózisok esetén kimutatható, a csontvelő-transzplantáció  során a DMSO-nak kitett gyermekeknél meghaladta a szintet.

DMSO használatakor erős fokhagyma, vagy rothadó káposztaszag érezhető. A kémiailag tiszta DMSO azonban szagtalan.

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Dimethyl_sulfoxide  Magyar frdítása.

Ezeket az állításokat még nem értékelte az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal. Ez a termék nem a betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére szolgál.

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2019. 05. 29.
Nem vélemény, csak kérdés: hogy lehet, hogy a termék, ami oldószer, műanyag flakonban van? Azt hittem, üvegben tárolandó.
| 0 / 5 csillag!
2019. 02. 01.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 01.
Nagyon elégedett vagyok a termékkel.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 15.
A termék kiváló, ezért is rendeltem már többször.
Az ára lehetne egy ezressel olcsóbb!