Termékek Menü

Káliszappan kenőszappan folyékony 1 liter

Ár:
990 Ft (780 Ft + ÁFA)
Cikkszám: kaliszappan1
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (6)
Menny.:kg

Leírás és Paraméterek

A Káliszappan egy tökéltes BIO permetszer. Elpusztítja a levéltetveket, pajzstetveket, tripszeket. A katicákra nem mérgező. 

Ökológiai termesztésben engedélyezett.

A Káliszappan, mint nedvesítőszer csökkenti a permetlécseppek felületi feszültségét, valamint magasabb dózisban, rendszeres használata önmagában is jelentősen gyéríti a levél- és pajzstetvek, tripszek, takácsatkák egyedszámát. 

A felületi feszültség csökkentése különösen a viaszos bevonatú növények (hagyma, zöldborsó, egyes káposztafélék és tűlevelüek, más népszerű dísznövények között a leanderek, a pálmafélék stb.) kezelésekor fontos, mert azokon nehezebben tapad meg a permetlé. 

A Káliszappan jelentősen javítja a mézharmatot termelő kártevők (levéltetvek, körtelevélbolha stb.) elleni vegyszeres védekezések hatékonyságát, mert a szappan feloldja és - nagy permetlémennyiség kijuttatása esetén – bizonyos mértékig lemossa a levelekről a mézharmatot, így nő a kártevők kitettsége a vegyszerekkel szemben. 

Évszázados tapasztalat, hogy a káliszappanos permetlé hatékonyan gyéríti a már említett kártevők (levéltetvek, pajzstetvek, takácsatkák és tripszek) egyedszámát. Ez a hatás mindenekelőtt a korai fejlődési alakokkal (tojás, lárva) szemben figyelhető meg. 

A káliszappan ugyanis a rovarkártevők kitinvázát védő viaszréteget is fellazítja, ezért azok érzékenyebbé válnak a rovarölőszerekkel szemben. 

Felhasználható valamennyi növényi kultúrában rovar- és gombaölő szerek tapadásfokozó anyagaként 0,5-1,0 %-os koncentrációban. 

Szobai, kerti dísznövények lemosására 1 %-os oldattal, ruhával, szivaccsal, vagy más eszközzel pl. kézi porlasztóval kijuttatva. Kézi porlasztó használata esetén ügyelni kell arra, hogy a levél fonáki részére, fás részekre, valamint más nehezen hozzáférhető helyekre is kerüljön áztatás szerűen permetlé. 

Körtelevélbolha elleni védekezéseknél oldja a levélbolhák által ürített ragadós mézharmatot. Erős vízsugárral, nagy lémennyiséggel történő kezelés esetén lemossa a körtelevélbolha tojásainak nagyrészét is.

Felhasználás:

1%os oldat készítése: 1dl Káliszappant 1 liter vízzel jó alaposan keverjünk el. Ezt a folyadékot öntsük hozzá 9 liter vízhez, majd keverjük el az elegyet.  

Biztonságtechnikai adatlap: 

Vélemények

4.60
6 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 06.
Jó minőség, kedvező áron. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 07.
Minden rendben
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 22.
Teljesen rendben van. És az ára is.
| 0 / 5 csillag!
2016. 05. 17.
Gyors, pontos szállítás, a kiszerelés is megfelelő.
| 3 / 5 csillag!
2016. 04. 21.
káliszappan csomagolási képe megtévesztő illetve nem valos. .Pet palack helyet zacskóba küldték és kötegelővel zárták le a száját. igy nehezebb visszazárni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 01. 26.
Megbízható, maximálisan korrekt eladó, elégedett vagyok a termékkel és a gyors, pontos kiszolgálással is.