Nátrium-benzoát 1kg
|
Leírás és Paraméterek
Tartósító hatását a mikrobasejtekben levő enzimek gátlása révén fejti ki. Hatásspektruma az élesztőkre és a penészekre terjed ki, a baktériumokat részlegesen gátolja.
A nátrium-benzoátot gyakran alkalmazzák kálium-szorbáttal együtt, mert kombinációjuk hatékonyabb, mint az egyes szerek hatása külön-külön.
Borászatban nem alkalmazható, de minden más élelmiszer tartósítására használható.
Figyelem! Aszkorbinsavval kombinált alkalmazása, káros hatású lehet.
Az ajánlott adagolás: 1-1,5 g/l + kálium-szorbát 0,3 g /l,
Használatakor tartsuk be a mindenkori Magyar élelmiszertörvényt!
CAS szám: 532-32-1 EU szám: 208-534-8
Nátrium-benzoát a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nátrium-benzoát
Specifikáció: http://www.bbbb.hu/spec/natriumbenzoat.jpg
Biztonsági adatlap: http://www.bbbb.hu/BT/natrium_benzoat.pdf
Vélemények







Csak ajánlani tudom!
Jövök még.... :)


Elégedett vagyok a kiszállítással és a minőséggel is!
Legközelebb is itt vásárolok, nagyon jó a választék és az ár/érték arány!
Köszönöm!