Nátrium-benzoát 25 kg-os zsákban (ár / kg)
|
Leírás és Paraméterek
Tartósító hatását a mikrobasejtekben levő enzimek gátlása révén fejti ki. Hatásspektruma az
élesztőkre és a penészekre terjed ki, a baktériumokat részlegesen gátolja.
A nátrium-benzoátot gyakran alkalmazzák kálium-szorbáttal együtt, mert kombinációjuk
hatékonyabb, mint az egyes szerek hatása külön-külön. Borászatban nem alkalmazható, de minden más élelmiszer tartósítására használható. Figyelem! Askorbinsavval kombinált alkalmazása, káros hatású lehet.
Az ajánlott adagolás: nátrium-benzoat 0,3 g /l,
Használatakor tartsuk be a mindenkori Magyar élelmiszertörvényt!
CAS szám: 532-32-1 EU szám: 208-534-8
Nátrium-benzoát a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nátrium-benzoát
Specifikáció: http://www.bbbb.hu/spec/natriumbenzoat.jpg
Biztonsági adatlap: http://www.bbbb.hu/BT/natrium_benzoat.pdf